Workshops

Je haar bepaalt voor een gedeelte je uitstraling en het leuke daaraan is, is dat je door er mee te variëren telkens weer voor een andere look kunt gaan. Nu kun je dat doen door naar de kapper te gaan en er eens een stuk af te laten knippen of er een leuk kleurtje aan te geven, maar er zijn ook minder permanente oplossingen om eens voor een ander kapsel te gaan! Zo kan ik je tijdens een workshop van 2 uur leren om je eigen haar, of dat van een ander, eens op een andere manier te stylen.

Voorbereiding

Wanneer je van plan bent om een workshop te gaan volgen, is het goed om te weten wat je precies wilt leren en welke workshop daar het beste bij past. Ik werk niet vanuit een vaste opzet, omdat iedereen vanuit een ander niveau instapt. De één komt misschien niet verder dan het maken van een staart, waar een ander al als haarstylist werkt en extra kennis en vaardigheden op wil doen. Ik vraag je daarom ook om van tevoren een aantal foto’s naar mij te sturen van de kapsels die je leuk vind, zodat ik een goede volgorde kan maken voor tijdens de workshop. Het is niet nodig om zelf materiaal aan te schaffen wanneer de workshop bij jou thuis is. Ik neem alles mee wat je nodig hebt om de workshop te kunnen volgen. Vind je het fijn om wel zelf iets in huis te halen, vraag mij dan voor advies voordat je iets aanschaft, zodat je de juiste materialen koopt.

Alle workshops zijn te volgen bij mij in Gouda of op een vaste locatie in Numansdorp, maar ik kan ook op een eigen locatie komen wanneer de groep met alleen bekenden is. Geef tijdens het aanmelden aan waar je vandaan komt, dan kan ik inventariseren welke locatie het beste uit komt. De kosten voor een workshop zijn € 45,- per persoon. Verder is het goed om te laten weten van tevoren voor hoeveel personen je de workshop wilt boeken. Je kunt al vanaf 1 persoon terecht, met een maximaal aantal van 4 personen. Zo is er voldoende ruimte voor mij tijdens de workshop om iedereen ook individueel te kunnen begeleiden. In overleg is een groter aantal personen mogelijk. Dit heeft te maken met de beschikbare materialen en oefenhoofden. Geef aan op welke dag en tijd je de workshop wilt volgen, zodat we in overleg een passende afspraak kunnen maken.

Workshop – Vlechten

Tijdens deze workshop krijg je de vlecht technieken aangeleerd van de basisvlechten, zoals de invlecht en de opvlecht. Beschik je al over de basistechnieken, dan kun je kiezen uit andere vlechttechnieken die je zelf graag zou willen leren. Je gaat gebruik maken van een oefenhoofd van mij, dus je hoeft geen model te regelen. Het ligt een beetje aan het niveau en de snelheid van leren hoeveel vlechten je tijdens een workshop kunt leren. Als je vanaf de basis begint, kun je er vaak wel 3 geleerd krijgen, waarbij je ook nog variaties daarvan kunt oefenen. Het is wel belangrijk om na je workshop te kunnen oefenen met de vlechttechnieken om ze zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Wil je met meerdere mensen een vlechtworkshop volgen, dan is het het makkelijkste als jullie allemaal dezelfde vlechten willen leren, zodat ik de basis klassikaal kan uitleggen. Daarna zal ik iedereen individueel ondersteunen met tips en adviezen, zodat je op je eigen tempo verder kunt oefenen. Vragen stellen kan altijd, dus doe dat vooral om zo het meeste uit je workshop te halen!

Workshop – Eigen haar stylen

Draag jij je haar vaak hetzelfde, omdat je zelf niet zo handig bent met je haar of heb je geen inspiratie om eens iets anders te doen? Dan is het een leuk idee om een workshop te volgen waarbij je met je eigen haar aan de slag gaat! Zo krijg je verschillende technieken en vaardigheden aangeleerd, waardoor je wat meer afwisseling kunt aanbrengen in je kapsels. Het is fijn als ik van tevoren al wat ideeën van je heb gekregen wat je leuk vindt om te leren, maar we kunnen ook nog samen verder kijken tijdens de workshop naar wat er nog meer haalbaar is met jouw haar. Zorg ervoor dat je haar een dag van tevoren is gewassen met alleen shampoo, zodat je haar niet te zacht en glad is tijdens de workshop. Ook voor deze workshop kun je alleen of met meerdere mensen komen en is het het makkelijkste als jullie allemaal dezelfde kapsels willen leren. Nu begrijp ik dat ieders eigen haar anders zal zijn, maar dan kunnen we vanuit een basistechniek starten, waarna ik iedereen nog individuele tips en adviezen zal geven. Je kunt kiezen uit diverse kapsels voor werk, vrije tijd of een feestje!

Inspiratie

Ter inspiratie heb ik een aantal foto’s geplaatst van klanten die je voor gegaan zijn. Vind je het leuk om up to date blijven van alle workshops en kapsels die ik maak, volg me dan via Facebook en/of Instagram.