Haarsieraden

Haarsieraden maken de look van je kapsel compleet. Ga je voor een klassieke tiara of juist voor bloemen die passen bij een bohemian style. Een zelfde kapsel kan er met een ander sieraad weer compleet anders uit zien, dus is het goed om je er vooraf wat meer in te verdiepen. Een haarsieraad is namelijk een mooie aanvulling op je kapsel, omdat het vaak bepalend is voor je gehele uitstraling.

Voorbereiding

Ben je er al een beetje uit wat je voor kapsel wilt, dan is het goed om ook op zoek te gaan naar voorbeelden van haarsieraden. Zo kun je foto’s verzamelen van de look die je graag wilt in combinatie met het sieraad. Heb je nog een uiteenlopende selectie van kapsels en haarsieraden, laat mij je dan adviseren in de beste combinatie van beiden. Om tot een goede keuze van het haarsieraad te komen, denk dan aan het volgende;

  • Ga je wel of geen sluier dragen?
  • Wat is de kleur van je overige sieraden (oorbellen, ketting, ring, armband)?
  • Wat voor versiering zit er op je kleding (parels, pailletten, kant, zirkonia)?
  • Wat voor stijl heeft je kleding en het kapsel dat je wilt?
  • Is er een themakleur die je er in wilt laten terug komen?
  • Welke grootte mag het haarsieraad hebben?
  • Wil je bijpassende haarsieraden voor je bruidsmeisje(s)/daggast(en)?

Kapsel

Tijdens je (proef)kapsel is het mogelijk om diverse haarsieraden uit te proberen, zodat je goed kunt zien welk sieraad het beste past bij jouw kapsel en (bruids)jurk. Het is mogelijk om daarbij gebruik te maken van de haarsieraden die ik op voorraad heb, maar een eigen sieraad meenemen is natuurlijk ook prima. Het helpt als je in de voorbereiding al een idee hebt wat voor soort sieraad je wilt, maar mocht je nog niet zo ver zijn dan is het ook mogelijk om diverse soorten te passen. Zo kun je het beste tot de look komen die je wilt. Je kunt na afloop het gepaste haarsieraad van mij kopen of zelf op zoek gaan naar een sieraad in die stijl.

Handgemaakt

Er zijn zo veel soorten en stijlen haarsieraden te vinden, maar het kan toch voorkomen dat je net niet precies vind wat je graag zou willen hebben. Dan kan ik je helpen door een haarsieraad op maat voor je te maken! De basis van de sieraden zijn zilver, goud en roségoud, maar het is ook mogelijk om het in een desgewenste (thema) kleur te maken. Zo kunnen de stenen en parels in een bepaalde kleur gekozen worden, maar ook het draad kan op kleur. Ook de bevestiging van het sieraad voor in je haar kun je zelf bepalen en afstemmen met de persoon en het type haar/kapsel waar het bij gedragen wordt. Bij een opgestoken kapsel is het mogelijk om het sieraad met een schuifspeld vast te zetten, maar gaat je kleine meid een haarsieraad dragen, is het wellicht beter om er een elastiek of clip aan vast te zetten. Zo zie je dat je het haarsieraad echt helemaal naar wens kunt samenstellen! Heb je interesse in een op maat gemaakt sieraad voor in je haar, laat me dit dan tijdig weten.

Collectie

Niet alleen voor een feestelijk haarsieraad kun je bij mij terecht, maar ook voor alledaagse haarsieraden kan ik je helpen. De sieraden worden los van de kapsels verkocht, dus je kunt ze ook altijd iemand cadeau geven. Doordat de sieraden voor het haar handgemaakt worden van materialen die op dat moment voorradig zijn is er geen vaste collectie en zijn de haarsieraden dan ook vrijwel uniek. Ben je op zoek naar meerdere aantallen van hetzelfde sieraad, neem dan even contact met mij op en vraag naar de mogelijkheden.

Inspiratie

Ter inspiratie heb ik een aantal foto’s geplaatst van de collectie haarsieraden, maar in de boetiek vindt je er nog veel meer! Wil je echter up to date blijven van alle haarsieraden die ik maak, volg me dan via Facebook en/of Instagram.