Dit ben ik

Wat leuk dat je interesse hebt in mijn werk als haarstylist! Mijn naam is Kim Bons en ik ben momenteel woonachtig in Gouda, waar ik een leuke werkkamer in huis heb om mijn klanten te kunnen ontvangen.

Haarstylist

Regelmatig krijg ik van mijn klanten de vraag of ik al lang werkzaam ben als kapper. Ik moet dan altijd lachen, want mijn beroep als haarstylist wordt vaak verward met dat van een kapper. Een kapper knipt en kleurt voornamelijk het haar, terwijl ik me alleen met de styling van het haar bezig houdt, zoals vlechten, opsteken, krullen en stijlen.

Toen ik klein was wilde ik wel graag kapper worden, omdat ik het leuk vond om met haren bezig te zijn. Echter op de middelbare school heb ik besloten om in de (gehandicapten) zorg te gaan werken en ik heb hier diverse opleidingen voor gedaan. Ik heb het werk met mijn cliƫnten altijd heel erg leuk gevonden en als het even kon dan zaten ze bij mij in de stoel voor een vlecht of een mooi opgestoken kapsel. Heerlijk vond ik het als deze twee werelden samen kwamen.

Haarstyling

Tijdens mijn werk in de zorg ben ik als hobby gaan stijldansen. Allereerst met mijn vriend samen, later met een vaste danspartner. Er ging een hele nieuwe wereld voor me open, vol heerlijke muziek, mooie dansjurken en opvallende kapsels! Ik kreeg steeds meer interesse in de danskapsels en vond het een enorme uitdaging om me daar mee bezig te houden, want dit waren totaal andere technieken dan die ik gebruikte bij de kapsels van mijn cliƫnten of vriendinnen waar ik ook wel eens iets bij maakte. De hogere dansparen bij mij op de dansschool deden mee aan danswedstrijden en ik heb toen een keer gevraagd of ik eens een kapsel mocht maken. Samen met mijn dansdame die mij tips en adviezen gaf, ontstond mijn eerste danskapsel en wat vond ik dat leuk! Dit was het moment waarop ik merkte dat mijn kleine meisjes droom weer werd aangewakkerd en ik na een aantal danskapsels voor de wedstrijden, de keuze heb gemaakt om te stoppen met mijn werk in de zorg en me te focussen op de wereld van de haarstyling.

Hairdo for you

Het avontuur is toen begonnen… van idee tot uitwerking naar een eigen bedrijf! Nooit gedacht dat ik dat nog eens zou gaan doen, maar ik zou nu niet anders meer willen. Ik voel me bevoorrecht dat ik mijn kennis en kunde mag toevoegen aan en deel mag uitmaken van een speciale gelegenheid, wat voor een mooie herinnering zorgt voor zowel de klant als voor mij. Mijn kracht ligt in de diversiteit van kapsels die ik kan maken, voor zowel bruiloften, feesten, dansen en alles waar je maar een mooi kapsel voor gemaakt wilt hebben. Daarnaast vind ik het leuk dat ik mijn creativiteit verder kan uitbreiden met het maken van haarsieraden en het geven van workshops. En zo heb ik echt van mijn droom en passie, werkelijkheid kunnen maken.

Ik vond het leuk om je iets meer over mezelf en mijn werk als haarstylist te vertellen, zodat je een beetje een beeld hebt van wie ik ben en wat ik doe. Ik hoop ook jou te mogen ontmoeten en het verhaal te horen achter het kapsel, waar ik je met alle liefde mee wil helpen.